Travel around the World

Travel around the World

Τρίστομος

Ο Τρίστομος είναι ένα φυσικό λιμάνι στη Βόρεια Κάρπαθο. Η πρόσβαση στο λιμάνι γίνεται είτε με τα πόδια είτε με Καϊκι.

Διακοπές στα Ελληνικά νησιά

Επισκεφθείτε τη Δωδεκάνησο με ένα μικρό καραβάκι αρχίζωντας από τη Ρόδο. Κλείστε τουλάχιστον μια διανυχτέρευση για κάθε νησί και απολαύστε την ομορφιά της φύσης και της θάλασσας.

Διακοπές στα Ελληνικά νησιά

Σαρία - Κάρπαθος

Η παραλία στα Παλάτια Σαρίας

Τα Παλάτια είναι μια από τις παραλίες της Σαρίας. Εκεί βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Σοφίας. Επίσης προχωρώντας προς το βάθος μπορείτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Αγίου Ζαχαριά και την περιοχή του Άργους.

Ρόδος

Η Παραλία στα Στεγνά της Ρόδου

Η παραλία στα Στεγνά της Ρόδου είναι μια από τις ομορφότερες. Εκεί θα βρείτε πλήθος από 

5/5
5/5
5/5

Η Όλυμπος

Η παραδοσιακή Όλυμπος Καρπάθου

Η Όλυμπος είναι ένας οικισμός ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους και βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 310 μέτρων, κατά μήκος αυχένα των υπωρειών του όρους Προφήτης Ηλίας της βόρειας Καρπάθου και είναι χαρακτηρισμένος από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ως παραδοσιακός οικισμός. .

Το Διαφάνι είναι ένα από τα 11 χωριά του νησιού της Καρπάθου που ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για ένα μικρό παραθαλάσσιο οικισμό στη βορειοανατολική Κάρπαθο. Αποτελεί τον κύριο λιμένα της Ολύμπου, οικισμού ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους.
Το αρχικό τοπωνύμιο της περιοχής στο τοπικό ιδίωμα ήταν “Αφάνι” (το) που κατά πάσαν πιθανότητα προκύπτει από την έκφραση “τα Διοφάνη”, δηλ. “τα του Διοφάνους κτήματα”.Στη νεότερη εποχή το τοπωνύμιο μεταπλάστηκε μέσω παρετυμολογίας που προέκυψε από λόγια επίδραση σε “Διαφάνι” με αφετηρία τη λέξη “Διαφανής” και αναφορά στα διάφανα, δήθεν, θαλάσσια ύδατα της περιοχής. Κάποιες φορές, ιδιαίτερα μέχρι τη δεκαετία του 1970, συναντάτο και ο τύπος “Γιαφάνι” προσαρμοσμένος στους γλωσσικούς κανόνες του τοπικού ιδιώματος.

Η Λέρος είναι νησί στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα, βορειοδυτικά της Καλύμνου, της οποίας αποτελεί συνέχεια. Έχει πληθυσμό 7.917 κατοίκους (απογραφή 2011) και έκταση 54 τ.χλμ., με μήκος ακτών που φτάνει τα 71 χλμ., χάρη στον έντονο οριζόντιο διαμελισμό της. Το μεγαλύτερο χωριό (Αγία Μαρίνα Λέρου) έχει πληθυσμό 2.672, που αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού και ακολουθεί το Λακκί με 1.990 κατοίκους.

Το δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες είναι στον Πλάτανο. Η Λέρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Η κύρια τουριστική περιοχή της είναι τα Άλιντα, άλλα ενδιαφέροντα χωριά είναι το ψαροχώρι Παντέλι, ο Βρομόλιθος με την παραλία του, η Γούρνα, ο Ξηρόκαμπος, το Παρθένι και ο Μπλεφούτης. Το Κάστρο της Παναγίας, κτισμένο τον ενδέκατο αιώνα, δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και ακριβώς απέναντι βρίσκεται το κλειδί το υψηλότερο σημείο του νησιού με πανοραμική θέα. Το πολεμικό μουσείο της Λέρου βρίσκεται στη Μερικιά χτισμένο μέσα σε τούνελ του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.